top of page

FOREDRAG

KLÆR

MOTE

MOTEHISTORIE

Med utdannelse i søm og mastergrad i arkeologi og historie, holder Diana Stroud-Pettersen foredrag om mote, klær og deres historie.

Hva sier dagens mote om oss som samfunn? Hvilke verdier i samfunnet gjenspeiler klær vi har valgt ut fra klesskapet i dag? Hvordan påvirker mote oss? Og hvordan påvirker vi mote?

Foredrag passer for skoler, foreninger og bedrifter. Har skolen din motehistorie som valgfag? Har bedriften din en samling med faglig påfyll i vente?

 

Her er noen eksempler:

Kvinner i bukse

KVINNER I BUKSE

 HISTORIE OG FAKTA

Ønsker vi et komfortabelt og moteriktig plagg velger vi bukse.

 

Men hvem var historiens aller første kvinne som brukte en bukse? Hva er det en bukse symboliserer? Og hvilken sammenheng kan historien om kvinner i bukser ha med historien om bevegelsen for kvinnerettigheter?

Fashion victims

fashion victims

hvordan å overleve 1700-tallet

På en informativ og underholdende måte forteller dette foredraget om mote for 300 år siden.

 

Hvordan var det å være prinsesser iført staselige kjoler? Hvordan var det å forflytte seg med skjørt bredere enn din kroppshøyde? Hvordan var det mulig å få frisyren stående en meter opp i været?

Hvordan blir mote for første gang i historien til et politisk manifest? Hvilke politiske, sosiale og økonomiske forandringer på 1700-tallet ledet til vår moderne forståelse av klær?

Andre verdenskrig

andre verdenskrig:

tid for kamp eller tid for mote?

 

Er det et passende tidspunkt å tenke om mote når fienden marsjerer i gatene, og familiemedlemmer blir med i motstandsbevegelsen? Hva er løsningen når det er knapt med varer i butikkene, og knapt med mynter i lommebøkene?

Hvordan har klesindustriens innovative ideer på 1940-tallet forandret moteindustrien seksti år senere?

Foredraget er fullspekket med underholdende historier om kvinner og menn som aldri ga opp sitt ønske å se strålende ut.  

interessert?

Ta kontakt for en uforpliktende prat!

Takk!

bottom of page