Redesign
Gjør noe nytt med gamle klær

Fra bryllup til dåp

Det var engang et klokt par. Etter at bryllupet deres var over, ble den fine brudekjolen bevart. Ikke for å selges, men for å skape familietradisjoner.

Da det første barnet kom til verden, ble kjolen klippet opp og forvandlet til en vakker liten dåpskjole. Med tanke på fremtiden håpet paret at det ble stoff igjen til en dåpskjole til.

Eller to...

Atelier Varmen skreddersydde denne dåpskjolen til parets tredje barn som ble døpt i mai 2018.

Tenk om disse kjolene kan gå i arv!

Dette er redesign på sitt beste.

 Fra kjedelig kjole til ny favoritt tunika

Redesign kan være så mangt: fra mangfoldige timer med arbeid og totalt omsydde plagg, til en liten heklet blomst påsydd for hånd.

Redesign er ikke noe nytt fenomen. Generasjonene til våre mødre og bestemødre var godt kjent med å måtte sy om, sy inn eller sy ut.

Etter et par tiår i glemmeboka er redesign populært som aldri før. Den oppmuntrer vår miljøbevissthet, demper vår moderne kjøpetrang og overforbruk, og lokker frem kreativiteten. Unike modeller kan være skapt av både et nytt fabelaktig stoff, og en kjedelig kjole som lå innerst i skapet.

Atelier Varmen redesignet denne tunikaen av en kjole som ikke lenger var i bruk. Det geometriske dyremønsteret ble myknet opp i en uventet kontrast av sorte blonder og smaragdgrønn fløyel.

Hva har du innerst i skapet ditt? Ta gjerne plaggene med og kom på besøk til oss i Atelier Varmen!

Operasjon «Redd kjolen!»

Har du fått en flekk på favoritt kjolen som ikke kan vaskes? Vi kan redde den!
Hvis flekkene ikke kan fjernes på renseriet så kan de fjernes med redesign.
Denne festkjolen i blå silke ble brodert med svarte glassperler og påsydde tyllblomster i forskjellige former og fasonger. I tillegg fikk kjolen myke folder rund livet og hoftene. Stoffets tekstur ble utnyttet for å fremkalle en lekker effekt.
Takk til stylist Lene Gravdal for et spennende oppdrag!